Het beste comfort voor de jongste generatie!

Kindercentrum Poppiez draagt niet alleen zorg voor de huidige generatie, maar draagt ook haar steentje bij aan een duurzamere toekomst voor de volgende generaties. De nieuwe locatie in Winschoten wordt namelijk duurzaam verwarmd en gekoeld met een bodemenergiesysteem van LTA. Mariska Hensema vertelt: “Bij de verbouw van de nieuwe locatie in Winschoten besloten we het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken. Een systeem zoals dat van LTA mocht daarom niet ontbreken.” 

Over Kindercentrum Poppiez

Poppiez biedt een veilige en zorgzame omgeving voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Dagelijks houden zij zich bezig met het leveren van topkwaliteit zorg en het geven van persoonlijke en liefdevolle aandacht aan kinderen in kleine groepen. In 2023 openden zij een nieuwe locatie aan de Watertorenstraat in Winschoten. 

Een bodemenergiesysteem is de meest duurzame keuze

De organisatie wilde op de nieuwe locatie efficiënt omgaan met energie en de energiekosten zo laag mogelijk houden zonder dat dit ten kostte ging van het comfort. Om deze reden besloten zij LTA te vragen om een bodemenergiesysteem te realiseren. “We hebben veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden, maar een bodemenergiesysteem is de meest duurzame keuze en biedt het meeste comfort.”

De installatie

Allereerst maakten we twee bodemlussen van elk 210 meter om het kindercentrum te voorzien in hun energiebehoefte. Vervolgens installeerden we een M-TEC warmtepomp welke 18 kW kan leveren. Met behulp van deze warmtepomp zorgen we voor een constante temperatuur in het gebouw en voorkomen we koude voetjes. Bovendien hebben we een passief koelen module geplaatst. Zo kan het kindercentrum in de zomer vrijwel gratis het pand koelen. 

Een fijne samenwerking met LTA

De communicatie met LTA was erg prettig. Ze dachten met ons mee en hebben ervoor gezorgd dat we het maximale rendement kunnen behalen met het systeem. We zijn tijdens het gehele proces goed op de hoogte gehouden en we wisten altijd waar we aan toe waren. De vakmannen van LTA hebben netjes gewerkt, want van de werkzaamheden is niks meer te zien!” aldus Mariska. 

Wil jij meer weten over het duurzaam verwarmen en verkoelen van jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

 

 

 

Poppiez winschoten kiest voor bodemenergie
We hebben veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden, maar een bodemenergiesysteem is de meest duurzame keuze en biedt het meeste comfort.