Familie Berghuis koelt en verwarmt duurzaam met LTA

In een rustige buurt in Assen woont de familie Berghuis. Nadat hun kinderen het nest hadden verlaten, besloten ze hun aandacht te richten op het verduurzamen van hun woning. Herbert, een goede vriend van de familie, was ook al langere tijd op zoek naar een alternatief voor het verwarmen en koelen van zijn woning en samen zetten zij hun zoektocht voort. Jan Pieter Berghuis vertelt: “Een achterbuurman van Herbert heeft vorig jaar een bodemenergiesysteem gekocht van LTA. We hoorden positieve berichten van hem en we besloten ons te verdiepen in de systemen van LTA.”


Een goede klik met het team van LTA

Hij vertelt verder: “Persoonlijk vinden wij het erg prettig om eerst kennisgemaakt te hebben met de mensen achter een bedrijf. We zagen dat LTA aanwezig zou zijn op de Landbouwbeurs in Vlagtwedde en besloten daarom langs te gaan in hun stand.” 

De heer Berghuis, die 40 jaar bij de politie heeft gewerkt, weet als geen ander hoe belangrijk betrouwbaarheid en integriteit zijn bij het zakendoen. Hij was meteen onder de indruk van de eerlijkheid en oprechtheid van LTA. "Groningers zijn degelijk, duidelijk en nuchter," zegt hij. Het klikte meteen tussen de familie Berghuis en het team, en al snel besloten ze om samen te werken aan een duurzaam bodemenergiesysteem voor hun huis.

 

Van het gas af met bodemenergie

Een van de hoogtepunten voor de familie was dat ze afscheid konden nemen van de gasmeter. Ze streefden naar een nul-op-de-meter woning en bodemenergie was voor hen de enige logische keuze. Hoewel het prijzig was, geloven ze dat het de investering waard is. “We hebben uit voorzorg extra zonnepanelen laten leggen op het dak. Achteraf blijkt dit niet eens nodig, want momenteel leveren we jaarlijks 3.000 kWh terug en gas gebruiken we niet!” aldus Jan Pieter.

 

Boorwerkzaamheden en inbedrijfstelling

Op 24 april was het dan zover, de inbedrijfstelling van het systeem. De familie Berghuis is vol lof over de moeiteloze installatie. "Het was prachtig, die mannen zijn zo goed op elkaar ingespeeld. Ze kijken elkaar aan en weten van elkaar wat ze nodig hebben. Bovendien hebben ze alles keurig netjes achtergelaten. Je ziet niks meer terug van de boring en de installatie is erg strak gedaan!"

Hij is blij verrast dat de temperatuur in huis constant op 22 graden blijft, zelfs tijdens deze warme dagen. Hoewel er aanvankelijk wat verwarring was rondom de installatie van een ander merk, kwam LTA al snel met een oplossing, namelijk een Ecoforest warmtepomp. “Ecoforest biedt een alles-in-één systeem aan, waarin de boiler, drukvaten, koeling en andere componenten in één kast zijn geïntegreerd. Het vermogen van het systeem werd door Henk aangepast op onze behoefte en het bevalt ons erg goed.”

De passie voor technologische vooruitgang en idealisme heeft Jan Pieter en zijn vrouw geleid naar deze innovatieve oplossing. Ze zijn trots op hun bijdrage aan een schonere toekomst en hopen dat meer mensen hun voorbeeld zullen volgen. “Wij kunnen een bodemenergiesysteem van LTA van harte aanraden!”

 

Warmtepomp bodemenergie
“Ecoforest biedt een alles-in-één systeem aan, waarin de boiler, drukvaten, koeling en andere componenten in één kast zijn geïntegreerd. Het vermogen van het systeem werd door Henk aangepast op onze behoefte en het bevalt ons erg goed.”