Veelgestelde vragenEr zijn verschillende subsidies beschikbaar voor de verduurzaming van jouw woning, zowel op landelijk als gemeentelijk niveau. Voor meer informatie over subsidies verwijzen we je graag naar de website van RVO. Voor lokale initiatieven kun je kijken op de website van jouw gemeente of contact opnemen met het lokale gemeentekantoor. 

Ja, een warmtepomp van LTA neemt de taak van jouw huidige CV-ketel over. Dit betekent dat het systeem zorgt voor het verwarmen en het koelen van de woning, maar ook voor het verwarmen van het water uit de kraan en douche. 

Ons doel is om jou volledig te ontzorgen. Daarom doen wij een melding bij de gemeente en vragen we de vergunning voor de boorwerkzaamheden aan. Jij hoeft hier dus niks voor te doen.

Het afgiftesysteem van jouw woning blijft hetzelfde. Een temperatuur van 20 graden voelt daarom hetzelfde in beide situaties. Wel blijft de temperatuur met een bodemenergiesysteem constanter en kun je zowel verwarmen als koelen. 

Ja, jij hoeft deze zomer in huis niet weg te smelten als een ijsje in de zon, want met onze bodemenergiesystemen kun je zowel verwarmen als koelen. 

Een bodemenergiesysteem kan worden toegepast in de meeste woningen. Het systeem behaalt het meeste rendement in woningen met vloerverwarming, maar het kan ook toegepast worden in woningen met radiatoren. We komen graag bij je langs om te kijken of jouw woning geschikt is voor onze installaties. 

Tijdens de boorwerkzaamheden blijven we altijd op gepaste afstand van de woning, waardoor er vrijwel geen kans is op schade. Indien er wel schade ontstaat zijn wij hiervoor verzekerd en zorgen we voor een nette afhandeling. 

In veel gevallen kunnen we de boring en de installatie binnen 16 weken realiseren. 

Om de boorwerkzaamheden uit te voeren hebben we een klein aantal vierkante meter werkruimte nodig. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn (minimaal een doorgang van 2,5 meter) om met onze machines bij de boorlocatie te komen. 

We plaatsen met regelmaat foto's en video's van de werkzaamheden op onze Facebook en LinkedIn pagina. Neem gerust een kijkje!

Het ondergrondse deel van de installatie is onderhoudsvrij en gaat een levenlang mee. Voor het onderhoud kun je een contract bij ons afsluiten. We kunnen dan op afstand met je mee kijken en eventuele storingen direct oplossen. 

Nee, deze afvoer is voor een bodemenergiesysteem niet nodig.

Wil je weten hoe een bodemenergiesysteem eruit ziet? We plaatsen wekelijks foto's van installaties die we geplaatst hebben op Facebook en LinkedIn. Neem gerust een kijkje op onze social media en blijf op de hoogte.

Tijdens de boorwerkzaamheden is er gedurende een dagdeel enige lawaaioverlast van de boorstelling. Wij sturen alle directe buren een persoonlijke informatiefolder om hen te informeren over de werkzaamheden.