Bodemenergie voor jouw woning of bedrijfspand

Wat is bodemenergie?

Bodemenergie is dé duurzaamste manier van het verwarmen en verkoelen van jouw woning. Met onze bodemenergiesystemen wek je namelijk duurzaam energie op en bespaar je jaarlijks enorm veel op jouw energierekening. De installatie haalt de energie uit de bodem en zet deze om in nuttige warmte of koude. Zo kun je in de winter jouw woning duurzaam verwarmen en zit je er in de zomer koel bij!

Dit zijn de voordelen van bodemenergie

1. Je verhoogt jouw wooncomfort

Met een bodemenergiesysteem verhoog jij het comfort van jouw woon- of werkomgeving. De temperatuur in jouw woning blijft namelijk consistent, tenzij jij dit verandert. Daarnaast creëer je met deze installatie meer warmte met minder vermogen. Wij zorgen er namelijk voor dat de bodemenergiesysteem aansluit op jouw energievraag, wensen en behoeften. Zo heb je altijd warm water wanneer jij dat nodig hebt en voorkom je onnodig energieverbruik. Ook zit je er met onze installaties zomers koel bij, want je kunt met een bodemwarmtepomp jouw woning ook geruisloos en vrijwel gratis verkoelen!

2. Lagere maandlasten

Vanaf de allereerste dag verlaag je jouw maandlasten aanzienlijk. Je verbruikt namelijk met een bodemenergiesysteem van LTA geen gas meer! Daarnaast zijn onze installaties onderhoudsarm, hebben ze een lange levensduur en kennen ze vrijwel geen storingen! Bovendien gaat een bodemlus een leven lang mee!

3. Jij draagt bij aan de duurzame verandering!

Als laatste draag jij bij aan de duurzame energietransitie. Je verlaagt namelijk jouw energieverbruik, verkleint jouw CO2-voetafdruk en creëert geen uitstoot bij het koelen van jouw woning.

Is jouw woning geschikt voor bodemenergie?

Bodemenergie kun je vrijwel overal toepassen. Echter, wij willen samen met jou een hoog rendement behalen. Om deze reden schuiven we graag bij jou aan tafel om te kijken hoe we jouw woning kunnen verduurzamen, het maximale uit de warmtepomp kunnen halen en een hoog rendement op jouw investering kunnen realiseren! Vraag vrijblijvend een gesprek aan en stel ons al jouw vragen over bodemenergie. We denken graag met je mee.

Met welke merken werken wij?

Wij hebben als doel om Nederland te verduurzamen en dat doen wij samen met M-TEC en Ecoforest. Deze merken delen onze visie, hebben dezelfde kernwaarden en staan bekend om hun hoogwaardige warmtepompen met een hoog rendement. Welk merk er bij jou thuis geïnstalleerd wordt is afhankelijk van jouw wensen en behoeften. 

Hoe gaan we te werk?

Stap 1:

We behandelen je aanvraag en maken een indicatieve offerte.

Stap 2:

We komen langs, bespreken de wensen en maken een definitieve
offerte.

Stap 3:

Na akkoord bereiden
we de werkzaamheden voor en bestellen alle materialen.

Stap 4:

Onze boormeesters
realiseren het ondergrondse deel van jouw
installatie.

Stap 5:

Onze monteurs plaatsen de warmtepomp
en sluiten deze aan op de bodemlussen.

Stap 6:

We monitoren de
installatie voor een
optimale werking.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor de verduurzaming van jouw woning, zowel op landelijk als gemeentelijk niveau. Voor meer informatie over subsidies verwijzen we je graag naar de website van RVO. Voor lokale initiatieven kun je kijken op de website van jouw gemeente of contact opnemen met het lokale gemeentekantoor. 

Ons doel is om jou volledig te ontzorgen. Daarom doen wij een melding bij de gemeente en vragen we de vergunning voor de boorwerkzaamheden aan. Jij hoeft hier dus niks voor te doen.

Het afgiftesysteem van jouw woning blijft hetzelfde. Een temperatuur van 20 graden voelt daarom hetzelfde in beide situaties. Wel blijft de temperatuur met een bodemenergiesysteem constanter en kun je zowel verwarmen als koelen. 

Ja, jij hoeft deze zomer in huis niet weg te smelten als een ijsje in de zon, want met onze bodemenergiesystemen kun je zowel verwarmen als koelen. 

Een bodemenergiesysteem kan worden toegepast in de meeste woningen. Het systeem behaalt het meeste rendement in woningen met vloerverwarming, maar het kan ook toegepast worden in woningen met radiatoren. We komen graag bij je langs om te kijken of jouw woning geschikt is voor onze installaties. 

In veel gevallen kunnen we de boring en de installatie binnen 16 weken realiseren. 

Om de boorwerkzaamheden uit te voeren hebben we een klein aantal vierkante meter werkruimte nodig. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn (minimaal een doorgang van 2,5 meter) om met onze machines bij de boorlocatie te komen. 

We plaatsen met regelmaat foto's en video's van de werkzaamheden op onze Facebook en LinkedIn pagina. Neem gerust een kijkje!

Het ondergrondse deel van de installatie is onderhoudsvrij en gaat een levenlang mee. Voor het onderhoud kun je een contract bij ons afsluiten. We kunnen dan op afstand met je mee kijken en eventuele storingen direct oplossen.