Achter de Hoven

Gasloos en comfortabel wonen

Geachte bewoner, 

U bent reeds bekend met het duurzaam comfort van een bodemwarmtepomp. De woning is in 2005 gerealiseerd. Er ligt vloerverwarming door de gehele woning en deze wordt verwarmd door middel van een bodemwarmtepomp, welke in de zomer ook koelt. 

Wij hebben begrepen dat uw huidige bodemwarmtepomp uit 2005 mogelijk binnenkort aan vervanging toe is. Als ervaren experts op het gebied van duurzame verwarmingssystemen, bieden wij u graag een nieuwe oplossing aan die niet alleen uw comfort verhoogt, maar ook uw energiekosten verlaagt.

Vervang de bodemwamtepomp wanneer u het er aan toe heeft!

Wij vinden het zonde om een systeem te vervangen wanneer deze nog goed functioneert! Wij zetten ons elke dag weer in om duurzame systemen te realiseren en hiermee een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen. Goed functionerende systemen vervangen draagt hier ons inziens niet direct aan bij. 

Tegelijkertijd begrijpen wij dat er behoefte is aan zekerheid. Daarom kunnen wij het volgende bieden:

 • Onderhoudscontract om de levensduur te verlengen
 • Bij storing/defect van huidig systeem op korte termijn vervangen door uiterst moderne bodemwarmtepomp
 • Vaste prijsstelling voor het gehele jaar 

De ontwikkeling van bodemwarmtepompen heeft niet stil gestaan.

Modulerende warmtepompen

Modulerende warmtepompen passen hun vermogen aan op basis van de warmtevraag van het gebouw. In tegenstelling tot aan/uit-warmtepompen, die alleen aan of uit kunnen schakelen, variëren modulerende warmtepompen hun capaciteit continu. Dit zorgt voor een efficiëntere werking en een betere aanpassing aan de actuele warmtebehoefte.

Het vermogen van een modulerende warmtepomp wordt aangepast door de frequentie van de compressor te variëren. Hierdoor kan de warmtepomp precies genoeg warmte leveren zonder overmatig energieverbruik.

Slimme aansturing

Slimme aansturing van warmtepompen is essentieel om optimaal gebruik te maken van de beschikbare energiebronnen.

Een warmtepomp kan communiceren met andere systemen, zoals zonnepanelen. Als de zonnepanelen stroom opwekken, kan de warmtepomp deze gratis energie benutten. Dit verhoogt het zelfverbruik en verlaagt de energiekosten.

Dynamische elektriciteitscontracten worden steeds populairder. Een slimme warmtepomp kan inschakelen wanneer de stroomprijzen laag zijn, waardoor je op voordelige momenten energie afneemt. Dit draagt bij aan zuinige en betaalbare verwarming van je woning.

Milieuvriendelijk

De COP (Coefficient of Performance) van een warmtepomp geeft aan hoe efficiënt deze werkt. Met een moderne bodemwarmtepompen ligt de COP ruim boven 5, wat betekent dat ze 5 keer meer warmte leveren dan de elektriciteit die ze verbruiken. 

Met passiefkoelen wordt de gehele woning gekoeld zonder dat de compressor van de warmtepomp hoeft te worden ingeschakeld. Naast dat dit vrijwel geen elektriciteit benodigd, komt dit ook ten goede aan de levensduur!

Synthetische koudemiddelen (e.g. R410a) worden uitgefaseerd. Moderne bodemwarmtepompen gebruiken een natuurlijk koudemiddel welke niet schadelijk is voor het klimaat. 

Wij hebben bij meerdere woningen in de wijk de huidige installatie bestudeerd en gesprekken gevoerd over het huidige en gewenste duurzaam comfort. 

Op basis van deze informatie hebben wij onderzocht welke bodemwarmtepomp uiterst geschikt is voor de woning en tevens op exact dezelfde plek kan worden geplaatst. 

De ecoforest ecoGEO C2 1-6 kW bodemwarmtepomp met slimme aansturing komt als beste keuze naar voren voor uw woning. De voordelen van deze warmtepomp:

 • Hoog rendement
 • Geintegreerd boilervat
 • Natuurlijk koudemiddel
 • Kan hogere temperatuur leveren
 • Per direct geschikt voor: 
  • Dynamische energietarieven
  • Erfgebonden energie (zonnepanelen)
 • Weersverwachting zodat er niet te veel of te weinig energie wordt verbruikt
 • Service-intellegentie op afstand
 • Gemakkelijk uitbreidbaar met:
  • Zoneverwarming (per kamer)
  • Accuopslag

Het vervangen van de huidige bodemwarmtepomp door bovengenoemd systeem verzorgen wij voor € 12.500,- incl. BTW en na aftrek van subsidie waar u recht op heeft. 

Wanneer u een offerte wenst met een heldere uiteenzetting van de kosten, kunt u het formulier invullen. Bij bouwjaar warmtepomp graag referentie 89ADH vermelden.