Energiebesparingsplicht vakgarages

Voldoe jij aan de energiebesparingsplicht voor vakgarages en showrooms?

De energiebesparingsplicht voor Nederlandse bedrijven is sinds 1 juli van kracht en dat betekent dat vakgarages en showrooms met een verbruik van meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas per jaar nu verplicht zijn om alle energie-besparende maatregelen te nemen die ze binnen vijf jaar kunnen terugverdienen. 


Bodemenergie, dé sleutel tot succes voor vakgarages en showrooms!

Maar hoe gaan we dit precies aanpakken? Met behulp van bodemenergie natuurlijk! Bodemenergie is dé duurzaamste manier van het verwarmen en koelen van jouw vakgarage en/of showroom. De installatie haalt namelijk warmte uit de bodem en met een rendement van ruim 500%. Bovendien zit je er in de zomer koel bij, want met onze installaties kan je vrijwel gratis koelen! Hierdoor is een energie slurpende airco installatie overbodig.

De voordelen van bodemenergie voor vakgarages en showrooms

Verhoogd werkcomfort

Glazen gevels hebben een grote invloed op het binnenklimaat van jouw showroom. Met bodemenergie verhoog je het werkcomfort met een constante temperatuur en heb je de mogelijkheid om vrijwel gratis te koelen.

Behoud van opgewekte zonnestroom

Bodemenergiesystemen vragen ten opzichte van luchtwarmtepompen en airconditioners veel minder stroom, waardoor jij jouw opgewekte zonnestroom voor andere zaken, zoals laadpalen, in kunt zetten.

Verlaagd vaste lasten

Vanaf de allereerste dag verlaag je jouw maandlasten aanzienlijk. Je verbruikt namelijk met een bodemenergiesysteem van LTA geen gas meer! Daarnaast zijn onze installaties onderhoudsarm, hebben ze een lange levensduur en kennen ze vrijwel geen storingen! Bovendien gaat een bodemlus een leven lang mee!

Hoe gaan we te werk?

Stap 1:

Allereerst ontvang je van ons een vrijblijvende offerte op basis van de door jou aangeleverde informatie.  

Stap 2:

Na akkoord op de offerte komen we bij je langs om te onderzoeken waar de boring plaats gaat vinden en waar we de warmtepomp kunnen plaatsen.

Stap 3:

Een week voor aanvang informeren we de buurt via een brief over de geplande werkzaamheden.

Stap 4:

Onze boormeesters creëren het benodigde aantal bodemlussen op basis van jouw energiebehoeften en herstellen het straatwerk na afronding van de werkzaamheden, zodat er niets meer te zien is van de booractiviteiten en de ondergrondse installatie.

Stap 5:

Onze installatie-monteurs komen langs om de warmtepomp te plaatsen en aan te sluiten op de lussen. Dit kost gemiddeld 2 tot 4 werkdagen.

Stap 6:

Tot slot monitoren wij de installatie voor je en zorgen we ervoor dat de installatie aansluit op jouw wensen en behoeften.

Financieringsmogelijkheden

Onze missie is om zoveel mogelijk partijen van het gas af te helpen en Nederland te verduurzamen. Om deze reden bieden we jou de mogelijkheid om een financieringsregeling met ons te treffen voor het gehele bodemenergiesysteem.


Samen verduurzamen we Nederland

Wil je meer informatie over hoe wij jouw vakgarage en/of showroom duurzaam kunnen verwarmen en koelen? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. 


Offerte aanvragen

Contact Energiebesparingsplicht vakgarages en showrooms