Van het gas af beschermd dorpsgezicht

Bodemenergie voor beschermd dorps- en stadsgezichten

Ben jij vastberaden om van het gas af te gaan, maar woon je in een beschermd dorps- of stadsgezicht? Dan ben je bij LTA aan het juiste adres! Wij helpen je van het gas af, verhogen jouw wooncomfort met een duurzaam binnenklimaat en verlagen jouw energierekening aanzienlijk. Dit doen we met behoud van het aangezicht en het karakter van jouw woning! 

Bodemenergie is dé oplossing voor beschermd dorps- en stadsgezichten

Maar hoe gaan we dit doen? Met bodemenergie natuurlijk! Bodemenergie is dé oplossing voor bewoners in een beschermd dorps- en stadsgezicht die willen overstappen van aardgas naar een duurzamer alternatief. Onze systemen maken het namelijk mogelijk om jouw woning duurzaam te verwarmen en te koelen zonder inbreuk te maken op het historische karakter van jouw omgeving

Een bodemenergiesysteem bestaat namelijk uit twee delen. Het ondergrondse deel van de installatie haalt met behulp van een bodemlus warmte en koelte uit de bodem. Het tweede deel van de installatie, de warmtepomp, kan op een plek naar keuze aan de binnenkant van de woning geplaatst worden, waardoor het aangezicht van de woning niet veranderd. Kortom, duurzaam warm en koel met behoud van karakter!

De voordelen van bodemenergie voor beschermd dorps- en stadsgezichten

Je verhoogt jouw wooncomfort

Met een bodemenergiesysteem verhoog jij het comfort van jouw woon- of werkomgeving. De temperatuur in jouw woning blijft namelijk consistent, tenzij jij dit verandert. Daarnaast creëer je met deze installatie meer warmte met minder vermogen. Wij zorgen er namelijk voor dat de bodemenergiesysteem aansluit op jouw energievraag, wensen en behoeften. Zo heb je altijd warm water wanneer jij dat nodig hebt en voorkom je onnodig energieverbruik. Ook zit je er met onze installaties zomers koel bij, want je kunt met een bodemwarmtepomp jouw woning ook geruisloos en vrijwel gratis verkoelen!

Je hebt lagere maandlasten

Vanaf de allereerste dag verlaag je jouw maandlasten aanzienlijk. Je verbruikt namelijk met een bodemenergiesysteem van LTA geen gas meer! Daarnaast zijn onze installaties onderhoudsarm, hebben ze een lange levensduur en kennen ze vrijwel geen storingen! Bovendien gaat een bodemlus een leven lang mee!

Het aangezicht van de woning blijft onveranderd

Onze bodemenergiesystemen hebben geen buitenunits. Hierdoor heb je geen omgevingslawaai, veranderd het aangezicht niet en blijft het karakter van jouw woning behouden!

Hoe gaan we te werk?

Stap 1:

Allereerst ontvang je van ons een vrijblijvende offerte op basis van de door jou aangeleverde informatie.  

Stap 2:

Na akkoord op de offerte komen we bij je langs om te onderzoeken waar de boring plaats gaat vinden en waar we de warmtepomp kunnen plaatsen.

Stap 3:

Een week voor aanvang informeren we de buurt via een brief over de geplande werkzaamheden.

Stap 4:

Onze boormeesters creëren het benodigde aantal bodemlussen op basis van jouw energiebehoeften en herstellen het straatwerk na afronding van de werkzaamheden, zodat er niets meer te zien is van de booractiviteiten en de ondergrondse installatie.

Stap 5:

Onze installatie-monteurs komen langs om de warmtepomp te plaatsen en aan te sluiten op de lussen. Dit kost gemiddeld 2 tot 4 werkdagen.

Stap 6:

Tot slot monitoren wij de installatie voor je en zorgen we ervoor dat de installatie aansluit op jouw wensen en behoeften.

Van het gas af?

Wil jij meer weten over hoe jij met behulp van een bodemenergiesysteem van LTA van het gas af kunt met behoud van het karakter van jouw woning? Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. 


Offerte aanvragen

Contact